Väljasõit - etteplaneerimata manööver rajale mittekuuluval osal

Laitse uuenenud kattega paarisrajal võisteldi rahvasprindis seekord mees-mehe ning naine-naise vastu. Kõrvuti radadelt startisid korraga 2 võistlejat.

Meie klubile osutus võistlus mitte just väga õnnelikuks. Algsetes plaanides olid osalema tulemas nii Rene, Marek, Taivo kui ka Kaido. Reaalselt jõudis võistlemiseni vaid Kaido ning mööndustega ka Taivo. Mareku ja Rene Seat lakkas töötamast hommikul Laitse poole kulgedes. Nii nad otsustasidki masina tagasi garaaži vedada ja ainult pealtvaatajateks tulla, Marek ka fotograafiks Wink. Taivol hakkas samuti käigukast enne võistlust kahtlast häält tegema ning ta ei riskinud võistlema sellega tulla. Äkki lõhub midagi suuremat ära. Kuna 4WD klassis oli võistlejaid puudu, sai asi nii kaugele aegud, et Taivo startis esimeses sõiduvoorus Mait Pikkof'i Subaru Impreza STI-l. 4WD klassi vaatenurgast vaadates oli kaks esimest vooru ootuspäraste tulemustega, juhtuma hakkas viimases voorus. Kõigepealt tegi Riho Mikko Kaido Subaruga võisteldes päris korraliku tulemuse (Kaido 2. vooru ajast 0,5 sekundit parema sõidu). Seejärel startis Kaido üksinda, kuna tema paariline Tiit Soa kolmandasse vooru enam ei tulnud. Sõidu lõpuosas rammis Kaido aga silla alt väljudes kergelt kiviseina, lõhkudes nii stange nurga kui ka vigastades velge. Tänu sellel intsidendile enam korralikku aega loota polnud. Samuti tegi sõiduvea ning spinni viimases paaris startinud Mait Pikkof. Tänu nendele juhtumistele tõusis Riho vooru 2. kohale ning lõpptulemuses võrdete punktidega kaotaski Kaido poodiumikoha 0,5 sekundiga Rihole.

Tehniliste puudujääkide tõttu pole ka sellest sõidust pakkuda sisemist videopilti.

Enn Sups'i filmitud Kaido 3. sõiduvoor, kus on näha ka hulgaliselt eksimusi, milledest viimane lõppes seina rammimisega:

Mareku filmitud Taivo sõit STI-ga ning tema vastas Riho Kaido autoga:

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024