Legend - raamatujagu numbreid ja nooli, mis peaksid (vähemalt teoorias) viima punktist A punkti B

  • Martna rahvasprint

Martna lähedal peeti laupäeval viimane Läänemaa meistrivõistluste etapp, mis ühtlasi oli ka HePa Cup'i eelviimane võistlus. Ilm võistluste ajal oli märg ja tee oli muutunud suhteliselt ligaseks. Nii mõnigi meie meeskonna liikmetest kirus, miks ta kummikuid kaasa ei võtnud. Tegemist jällegi meie mõistes kergelt ajaloolise võistlusega. Nimelt oli KR Racing'u kamp kogu oma hiilguses esindatud esmakordselt rahvasprindil. Samuti tegi oma debüüdi Valmari-Eero teine (halli värvi) Golf. Kahjuks algul mitte just viperusteta. Esimeses voorus jäi masin lihtsalt seisma Eero käes ja tal jäigi esimene voor seetõttu tulemuseta. Voorude vaheajal transporditi auto hooldusalasse ja saadi ka enam-vähem korda. Vigaseks osutus toitesüsteem ja filtrite puhastamise järgi sai asja ka liikuma. Teises voorus korraldas actionit Rene, kes parkis punase Seati ühte šikaani päris risti teele. Seetõttu läks teine voor 4WD-autodele kordamisele, kes soovis. Kuna Kaido teise vooru esimesel katsel oli ühe tünni ümber ajanud, läks ka tema teisele katsele. Ega seegi läbimine veatult tulnud. Ühte kitsamasse šikaani õnnestus end päris kinni sõita ja sealt pääsemiseks oli vaja R-tähega käiku kasutada. Samuti näitas effektset sõitu Taivo, kes esimeses voorus kihutas ikka nii, et rattad kohati maadki ei puudutanud ning postiga kokkupõrkest ei jäänud mitte just palju puudu. Ka Piret sõitis Taivo autoga ja suhteliselt edukalt.

Taivo stiilinäide Martna rahvasprindil. Foto: Miko LiivamägiRada ise oli huvitav, kohati päris kiire ja väga kitsaste škaanidega. Maksimaalsed kiirused küündisid sinna 150 tunnikiiruse juurde, kiirematel masinatel kindlasti enamgi.

Võistluste lõpus toimus nii Martna sprindi kui ka Läänemaa meistrivõistluste võidukarikate kättejagamine. Martna võistlusel saavutas Piret naiste klassis tubli 3. koha, Eero oli 2WD-S klassis viies, Taivo kaheksas, Marek üheteistkümnes, Valmar kaheteistkümnes ning Rene kuueteistkümnes. Kaido jäi 4WD klassis 7. kohale. Tulemused leiab rally.ee lehelt siit. Läänemaa lahtiste meistrivõistluste üldtulemused leiab siit. 4WD-klassis Kaido auhinnalisel 3. kohal. 2WD-S klassis Eero 8 punktiga 8., Taivo 3 punktiga 21.kohal, Marek, Rene ja Valmar seekord silma pähe ei saanud ning jagasid sellega 25. - 33. kohta. Piret oli naiste klassis 12 punktiga 5. kohal.

Ajalehes "Lääne Elu" nr. 105 (3003) 16.09.2010 lk. 5 ilmunud artikkel Martna rahvasprindist.

Martna rahvasprint

  • Nigula külasprint

Nigula külasprindi Läänemaa 5. etapil Nigula kuivatite vahel oli jällegi kogu meie võistkond esindatud. Eks igaüks teab ise paremini kuidas kellegil läks, aga naisteklassis olime edukad. Piret kihutas end järjekordelt etapivõitjaks ning üldkokkuvõttes saavutas naiste arvestuses 2. koha. Valmar oli samuti pildil nii üldkokkuvõttes kui ka 5. etapi arvestuses. Kaido saavutas 4WD klassis üldkokkuvõttes 2. koha.

Autasustamine toimus seekord Taebla gümnaasiumi aulas, kus anti kätte nii viimase etapi kui ka kogu karikasarja auhinnad. Söödi torti, kooki ning puuvilju ja maitsti šampust. Sarja peakorraldaja Tajo Truuver tänas aukirjadega sponsoreid. Ega Tajo ka ise tühjade kätega jäänud. Mälestuseseme sai ta nii Taebla vallavalitsuse esindajalt kui ka meie KR Racing'u klubi poolt. Viimane kinkis ruudulipu, millele oli kinnitatud ka graveeringuga silt.

Väga tahaks tänada kõiki noori Nigula külasprindi korraldajad ja soovida jõudu edasistes tegemistes. Te saite tõeliselt hästi hakkama võistluste korraldamisega! Jätkake samas vaimus!

Läänemaa suvekarika lõputort. Foto: Kaido Saul

 

Mareki III katse:

Kaido Nigula külasprindi 2. voor:

Martin Halliku filmitud Nigula külasprindi 5. etapi video:

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024