Kiiver - ümmargune pea kaitsmiseks mõeldud ese; kiirel poeskäigul asendab hästi ostukorvi

VW Golf (Valmar Gilden). Foto: Kaido Saul

Tapa valla lahtised meistrivõistlused jäärajasõidus avati Saiakopli jäärajal 30.01.2021. Ka KR Racing oli esindatud 2 auto ja 4 sõitjaga. Saime osa võtta kolmes erinevas võistlusklassis.

Alustame klassist "Naised". Piret, kes viimastel aastatel pole väga tõsiselt võistlemisega tegelenud, otsustas siiski oma oskused ja auto võimed proovile panna. Kui esimene ja viimane voor tulid Piretil välja ilma viperusteta, siis teises sõiduvoorus õnnestus teha ka üks "lisaring" spinni näol. Konkurent Erikal õnnestus siiski võtta kiiremad ajad nii esimeses (napilt 0,62 sekundiga) kui ka loomulikult teises voorus. Kolmanda vooru võitis Piret, kuid selleks ajaks oli juba tulemus selge. Piret seekord naiste arvestuses 2. kohal.

Esiveoliste klassis oli Golfil rohkem edu. Valmar saavutas vooruvõidud nii teises kui ka kolmandas sõidus. Sellega kindlustas ta poodiumi kõrgeima astme. Avavoorus sõitis ta välja 2. aja. Eerol õnnestus teises ja kolmandas voorus saada mõlemis 3. koha vääriline aeg ning seega ka tabelisse 3 punkti. Sellest aga ei piisanud poodiumile pääsemiseks. Seekord tuli 4. koht. 2WD-E esikolmiku moodustasid Valmar Gilden (VW Golf GTI), Karl Mattias Viru (Honda Civic Type-R) ning Robert Luts (Peugeot). Kokku oli stardis 13 sõitjat.

2WD-E esikolmik. Foto: Kaido Saul

Sama palju osalejaid oli ka 4WD klassis. Kaido soov oli samuti enda ja Subaru võimed proovile panna. Olgu tõe huvides öeldud, et pärast hilissuvist remanti polnud saanud Subarut võistlusolukorras proovida ning puudus igasugune kindlus, mida see auto teha otsustab. Seekord edukalt. Üldkokkuvõttes võib võistlust kordaläinuks lugeda. 13 sõitja seas õnnestus saavutada 7. koht. Stabiilselt sai kõik voorud lõpetatud 7 punktiga. Kõige kiirem aeg õnnestus välja sõita 2. sõiduvoorus. Talvist autotunnetust sai aga juurde küllaga.

Olud võistluspäeval oli suhteliselt keerulised. Kohati tekkis lumesajus probleeme raja nägemisega aga õnneks polnud see ka kõige hullem, ikka suutis aduda, kuhu vaja sõita. Rada muutus samuti võistluse edenedes järjest libedamaks. Üldiselt võib öelda, et hästi korraldatud võistlus ja tore sportlik jäärajapäev. Aitäh korraldajatele!

Kaido 2. vooru sisevideo:

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023