Finiš - võistluse lõpus terendav paradiis

KR Racing kohvik. Foto: Valmar Gilden

Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise päeva 20. augustil 2018 otsustas osa KR Racing liikmeid tähistada täiesti omamoodi. Nimelt osalesime Kullamaa kodukohvikute päeval, pakkusime head ja paremat ning tutvustasime kohalikele oma hobi.

Ettevalmistused algasid juba pea poolteist kuud enne ürituse toimumist. Kui päris aus olla, siis algne mõte hakkas Kaido peas ringlema täpselt aasta tagasi, mil toimus eelmine sarnane kohvikute päev Kullamaal. Mõte jäi lihtsalt oma õiget aega ootama ja parajal hetkel välja käidud ideest võtsid Piret ning Valmar kohe kinni.

Alustasime siis menüü koostamisega, selle väljareklaamimisega ning proovipartiide vahvlite küpsetamisega. Lisaks Pireti vahvlimasinale tõi Kaido ka kodunt kapist välja sarnase rariteedi. Kasutatud oli seda viimati vast 30 aastat tagasi ja karbis oli alles ka veel seadme pass. Suureks imestuseks ilutses seal kuupäev 28.04.1975. Nii et asi natuke noorem kui Kaido ja vanem kui Valmar. Töötas aga Pireti sõnul päris kenasti.

Šašlõki marineerimine ja tegemine jäi oodatult meespere õlgadele.

Pearoaks otsustasime rahvale pakkuda šašlõkki ürdikartuli ja salatiga. Lisaks veel wrappe kahes erinevas suuruses. Magusa poole pealt lisaks juba eelpool jutuks olnud vahvlitele, oli kahte sorti kooki/torti. Üks kohupiimakook ja teine sai omale nimeks tort "nii magus et kõrvad liiguvad". Ja olgem ausad, magus oli see tõesti. Lisaks siis veel kohvi-tee ja valik kõikvõimalikke karastusjooke.

Lisaks söögile-joogile oli mõeldud ka laste peale. Kaasa olime võtnud veidike mänguasju, paberit ja joonistusvahendeid. Sellega sisustasime väikese lastenurga. Ja et asi lihtsalt tühjalt ei seisaks, olid kaasa võetud ka lapsed. Samuti oli vaatamiseks ja katsumiseks välja toodud 3 rahvaspordi võistlusautot. Kohal olid Kaido Subaru Impreza, Pireti/Valmari/Eero jääraja VW Golf ning Valmari/Eero rahvasprintidel osalev hall VW Golf. Lisaks oli veel Madise Golf. Viimane ei osale küll kiiresti sõitmise võistlustel, küll aga on täiesti arvestatav konkurent SPL helirõhu võistlusel (näiteks Eesti arvestuses kuni 500W klassis 3. koht).

Piret autot tutvustamas. Foto: Kaido Saul

Korraldajad olid KR Racing kohviku jaoks reserveerinud päris hea asukoha. Kohviku panime püsti Kullamaa kooli kõrvale. Kui õige päev kätte jõudma hakkas, oli ilmateadet vaadates hirm nahas. Sisuliselt lubas päev otsa sadu ja kahjuks nii ka läks. Ettenägelikult olime eelmisel päeval püstitanud telgi, mille all rahvas sai kuivaks jäädes laudade taga istuda ning toitu nautida ja muusikat kuulata. See telgi paigaldamine antud ilma arvestades oli väga hea mõte ja päästis nii mitmeski mõttes päeva.

Kui algul kella 10 paiku alustades tundus, et rahvast väga palju kohale ei tulegi, siis lõuna ajal oli olukord muutunud. Päris palju kohalikke ja ka kaugema nurga elanikke leidsid meie kohviku üles ning tagasiside oli äärmiselt positiivne. Esimesena said otsa vahvlid, seejärel šašlõkk ja magus kook. Päev lõppes kella nelja paiku pärastlõunal. Edasi koristustööd ning nii see päev õhtusse veereski.

Kullamaa osavallavalitsuse meened. Foto: Piret Gilden

Arvestades ilmaolusid võis päevaga väga rahule jääda. Tehtud sai midagi täiesti totaalselt teistsugust ja täitus ka mõne inimese väike unistus. Ei saa ka mainimata jätta, et kohvikute päeval osalemise eest anti Kullamaa osavallavalitsuse poolt väike meene ning tänukiri. KR Racing kohvikut pidasid sel korral Piret, Valmar, Sirle ja Kaido ning väikesed abilised Richard, Gregor, Triinu Liise ja Grit.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023