Rehvid - mustad kummist rõngad, mis oma lihtsast olemusest hoolimata maksavad alati rohkem, kui rahakott lubab

Eero finišikurvis. Foto: Kaido Saul

EAL KV rahvasprindis sai alguse talvistes tingimustes Otepääl 05.03.2016 peetud Oti Pubi Otepää rahvasprindiga. Algselt oli võistlus planeeritud läbi viia veebruari alguses kuid sel ajal polnud piisavalt talve.

Rada oli sisuliselt sama, mis eelmiselgi aastal koos väikeste muudatustega ja põllu pealt lisa võtmistega. Üle 3 kilomeetri pikkune võistlusrada oli talviselt kohati väga libe. Mida enam lõpu poole, seda rohkem kruusa sõidujoones välja kraabiti. Libe pinnas nõudis ka omi ohvreid. Ükski sõiduvoor ei jäänud ilma omast otseses või tinglikus mõistes "katusest" ning väljaskäimisi oli üpriski tihedalt. Kõige magusamalt neelas raja esimeses pooles asunud trampliini koht.

KR Racing oli esindatud 3 sõitjaga ning vaikselt mõlgutati mõtteid, et äkki õnnestub kogu poodium meie klubi nimele saada. Päris nii libedalt see siiski ei läinud, kuigi lõplikud kohad olid meil tõesti vahetult teineteise järel. Esimene sõiduvoor oli paljulubav. Valmar sõitis välja teise ja Eero kolmanda aja. Eero kaotas ka viimases kurvis mõne väärtusliku sekundi, kui välja libises ja kohe kiirendama hakata ei saanud. Taivo esimene sõiduvoor ebaõnnestus, käis ninaga lumehanges ja koht seitsmes. Teises sõiduvoorus mängiti kaardid ringi. Taivo sõitis nüüd välja vooru teise aja. Valmar oli selles voorus neljas. Nüüd sai lumehanges istumisega hakkama Eero, olles finišis 12. ajaga antud voorus. Kogu tulemuse vormistamine jäi viimase vooru peale. Poodiumikohti on 3 aga konkurente sellele oli reaalselt 5. Niisiis pidi keegi leppima 4. ja 5. kohaga.

Viimasesse vooru startis meie klubi sõitjatest esimesena Valmar. Ootasime, mis me ootasime tee ääres, lõpuks ta autovahetusalasse jõudis. Oli kohe näha, et korralikult on kusagil vastas käidud. Halli Golfi stange oli kergelt kuju muutnud, prillid katki. Õnneks polnud asi väga hull. Kõik elutähtsad mootori osad töötasid ja samal ajal kui Eero autosse ronima hakkas, endal pea strateegilisi ja taktikalisi mõtteid täis, startis rajale Taivo. Tema sõit kulges heas tempos kuni viimase kurvini, kus ta auto välja suretas, sellega hange sõitis ja kui ta sealt lõpuks pealtvaatajate abiga välja sai, oli kulunud 30-40 sekundit. Eero läks sõitma kindla peale ja see tal ka õnnestus. Niisiis viimases sõiduvoorus Eerol koht 3, Taivol 13 ja Valmaril 20. Sellega pandi paika lõppjärjestus. 2WD-S klassi võitis sel korral Indrek Tammel (Ford Escort). Teine oli Peeter Tammoja (Opel Corsa) ning kolmandaks sai Eero. Valmar pidi leppima 4. ja Taivo 5. kohaga.

Päeva kokkuvõtteks kommenteeris Valmar oma viimast sõitu. "Hakkas viskama ja kui tundus, et õnnestub auto uuesti sirgeks saada siis läinud ta oligi... Jube ebameeldiv on istuda rooli taga ja sisuliselt olla kaasreisija."

Ametlikud tulemused.

Pildigalerii.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023