Rehvid - mustad kummist rõngad, mis oma lihtsast olemusest hoolimata maksavad alati rohkem, kui rahakott lubab

Eero Võrtsjärvel. Foto: Valmar Gilden

Laupäeval, 16.01.2016 alustas Eesti mõistes kaalukaim jäärajasari. Eesti karikavõistlused jäärajas sai avapaugu Võrtsjärvel Rannaküla jäärajal.

Registreerunute arv sai täis juba enne ametlikku registreerimisaja lõppu. Rajale oli tulnud üle saja võistleja kuues erinevas klassis. Osavõtjaterohkeimas 2WD-E ehk esiveoliste klassis alustas võistlust 31 sõitjat, naisi oli kohal 7 ning tagaveolisi 22. Jutt on siis tänavarehvidel võistlevatest masinatest.

Alustame Naiste klassist, kus võisteldakse 2WD autodel. Kahe esimese vooruga vormistas võidu ära Piret, kelle ajad 4:06,080 ja 4:06,396 olid mõlemas voorus konkurentidest märkimisväärselt kiiremad. Seega oli avaetapi võit Piretil kahe esimese vooruga käes ning kolmandasse vooru VW Golfil võistelnud naine rehvide säästmiseks enam ei läinud. Poodiumi teisele astmele tõusis Siret Räämet ning kolmandale Liisbet Vaher.

Esiveoliste autode konkurentsitihedas sõidus tegi Valmar samuti puhta töö juba 2 esimese vooruga (nagu ka abikaasa Piret). Aegadega 3:57,697 ja 3:59,720 olid 2 esikohta saavutatud. Sama autoga, millega sõitis Valmar, esines väga hästi ka Eero. Tema pidi küll sõitma kõik 3 sõiduvooru ja 2. vooru 2. ning 3. vooru võiduga oli kindlustatud kaksikvõit KR Racing meeskonna liikmetele. Esimene voor Eerol ebaõnnestus, saavutades alles 16. aja. Niisiis esikoht Valmarile, teine Eerole ning 3. koha saavutas Kristo Selleke (VW Polol). Taivo oli 1. sõiduvooru neljas, teises tegi sõiduvea ning oli veidike hanges. Sealt tuli 11. koht. Kolmandasse vooru läks mees oma kommentaaride kohaselt "liiga kindlalt" sõitma, aeg 4:09,310 oli 6. koha vääriline ning lõpptulemuseks 6. koht. Taivo võistlusmasinaks on samuti jätkuvalt VW Golf.

Tagaveolistel autodel tegi Jüri Toyota MR2-l kaasa ja oli lõpuks kohtadega 4., 9. ja 7. lõpptabelis kokkuvõttes 7.

Ametlikud tulemused

Naiste esikolmik. Foto:Taivo Rooger

Esiveoliste esikolmik. Foto:Taivo Rooger

Kajastus ERR.ee portaalis on leitav siit.

 

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023