Kiiver - ümmargune pea kaitsmiseks mõeldud ese; kiirel poeskäigul asendab hästi ostukorvi

Valmar 2. voorus. Foto: Madis Källe

Rahvaspordi hooaeg avatakse traditsiooniliselt detsembri kuus toimuva Kiltsi rahvasprindiga. Nii ka sel korral 19.12.2015 kui starti oli end kirja pannud 3-kohaline arv võistlejaid. Kahjuks küll kõik kohaletulnud stardini ei jõudnudki.

Niisiis ilusal lumevaesel sügislõpupäeval oli stardirivi lõpuks 96 võistleja pikkune. Ilmaga vedas. See oli kena ja päikeseline. Isegi nii päikeseline, et hakkas mingite rakursside alt silma paistma ja sõitmist segama - vähemalt minul.

Üle hulga aja olid võistlustules Valmar, Eero ja Kaido. Hallil Golfil hakkasid tehnilised probleemid juba avavoorus. Nimelt hakkas lagunema jahutussüsteem lõdvikute näol. Korra eraldus isegi paisupaak, mis käepäraste vahenditega uuesti kinnitati. Veel sattus rull teipi sinna kuhu ta sattuma poleks mitte pidanud salongis ning selle kättesaamine osutus problemaatiliseks võistlussõidu ajal. Kõikide nende viperuste kiuste lõpetas Eero avavooru 12. kohal ning Valmar 9. Valmaril tuli veel rajal mööda sõita mõnest eesstartinust ning lisaks veel sõitis läbi lindi, mille eest talle ka karistus määrati. Teises sõiduvoorus oli jällegi probleeme lõdvikutega ja Eero enam ei startinudki. Valmar lõpetas vooru 8. ajaga 2WD-S klassis. Kolmas vooru tuli Valmaril välja kõige paremini, saavutades klassis 2. aja ning lõpptulemus oli 7. koht 20 alustanu seas. Eero katkestas võistluse kuna ei startinud ka 3. sõiduvoorus.

Kaidol ei läinud 4WD klassis Eerost palju paremini. Esimene voor tuli välja ilme eriliste viperusteta, kuigi mõni pööre kippus veidi pikaks minema. Klassis andis aeg 4:21,5 4. koha. Edasi läks asi tehnika nahka. Juba teise vooru stardis käis mingi nõks läbi ja varsti hakkas kostma mootorist ka võõras hääl. Lootsin, et õnnestub voor lõpuni vedada kuid kahjuks lõppes mootor enne finišit otsa. Seega katkestamine nii 2. sõiduvoorus kui ka kogu võistluse vaates. Olgu öeldud, et erinevatel põhjustel katkestas 4WD klassis 8-st alustanust tervelt 4 - kadu siis 50%. Kahju, et nii läks.

Siiski oli üle julga aja huvitav võistelda. Edasi jääb üle oodata lund ja vaadata kas ka jääradasid sel aastal kusagil korraldada õnnestub.

Ametlikud tulemused

Pildigalerii

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023