Ajatrahv - meeldetuletus selle kohta, et kohtunikul on alati õigus…

Marti Planken lubas kasutada oma autot. Foto: Kaido Saul

Laupäeval toimunud Vasalemma rahvasprint oli 2015 hooaja finaaletapiks nii Lääne regiooni kui HePa Cup arvestuses. Öösel sadanud vihm oli raja teinud kohati vägagi libedaks kuid õnneks mingeid suuri apsakaid sõitjatel ei juhtunud kui just mõned piruetid ning üks veidi ripakil esitange välja arvata.

Veidike sadas ka voorude ajal kuid õnneks mitte märkimisväärselt. Vahelduv ilm näitas nii päikest kui ka pilvi.

Kuna minu auto on töökojas remondis, läksin võistlust vaatama ja pilti tegema. Reaalselt aga lõpetasin Marti Plankeni Subaru Legacy rooli taga teise sõitjana sellel autol. Algul polnud ju kirjas ühtegi 4WD klassi sõitjat kuid lõpuks saadi 3 inimest kokku. Lisaks minule otsustas viimasel minutil starti tulla ka Argo Nurs. Niisiis Marti ja mina Subaru Legacy'ga ning Argo Volvoga. Võõra autoga sõitmine on ikka võõra autoga sõitmine. Ei tahtnud teha ühtegi viga ning iga auto käitub veidike erinevalt ja sellega tuleb harjuda. Sõitsin raja lihtsalt läbi ilma erilisi riske võtmata. Esimeses voorus olid kõigi meie ajad enam-vähem samasse kanti, mingi 3 sekundi sees. Mina sealjuures kõige aeglasem. Teise vooru võitis Marti juba suurema eduga, Argo teine ja mina kolmas. Sellega oli sõit otsustatud ning kolmandasse sõiduvooru ma enam ei startinud, sest 2. kohta etapil oleks olnud riskantne püüdma minna.

Tegelik põhjus, miks ma üldse startisin oli see, et HePa sarja viimase etapina oli mul võimalus võita see sari 2015 aasta kokkuvõttes. Ühtegi HePa karikat mul veel senini riiulis pole. Selleks aga pidin ma lõpetama vähemalt teise kohaga. Kahjuks päris nii ei läinud. Etapilt saadud 3. koht andis mulle HePa aasta kokkuvõttes 2. koha võrdsete punktidega (minu arvestuse põhjal) Rainer Parikuga, kelle kõrgemad kohad etappidelt annavad talle eelise. Lääne regiooni MV arvestuse polnud mul võimalik ka teoreetiliselt mitte poodiumile tõusta. Sealt tuli esialgsete tulemuste põhjal aasta 4. koht 4WD klassis.

Võistluse ametlikud tulemused.

Teisi meie klubi sõitjaid stardis polnud. Kokkuvõtteks esialgsete arvutuste põhjal HePa Cup arvestuses Eerole 4. ja Valmarile 7. koht. Ühel osavõistlusel sõitnud Taivole 30. koht 2WD-B klassis 40 osalenu seas. Lääne regiooni MV arvestuses on Valmar 5., Eero 8. ning Taivo 11. Üldse osales selles sarjas 2WD-B klassis 46 sõitjat.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023