Legend - raamatujagu numbreid ja nooli, mis peaksid (vähemalt teoorias) viima punktist A punkti B

Saul/Murumägi Kehala rajal. Foto: Remo Kuningas

Laupäeval, 04. juulil toimus 2015 aasta kolmas rahvaralli ja seekord Kehala paarisrajal. Ilm oli palav ja tolmu oli kõvasti. Katsed olid väga kompaktselt koos.

Plaan oli sõita Kehala rajal 3 katset, neist 2 korda õiget pidi stardiga vahetult enne suurt trampliini ning viimane kord vastupidi koos metsavahelise lõiguga. Teine katse oli "Vana Kehala" rada kohe üle tee, mis plaaniti läbida samuti 2 korda õiget pidi ning viimane kord teistpidi. Kokku siis 6 kiiruskatset. Kahjuks läks see vana rada niivõrd käest ära, et korraldajad otsustasid viimast teistpidi läbimist mitte läbi viia ja ralli pidigi piirduma 5 lisakatsega.

Natuke siis Saul/Murumägi sõidust. Alustas 4WD klassis 7 meeskonda, neist 5 sõitis Mitsubishidel ning 2 Subarutel. Esimene osa koosnes 2 katsest, alguses Kehala ning siis Vana-Kehala katsed. Nagu juba alguses sai mainitud, oli olemine päris tolmune ning kohati sattusime päris tolmukotti. Seda eriti Kehala katsel. Õnneks oli ka veidike tuuleõhku, mis tolmu minema puhus. Alustasime klassis kuuendate aegadega, SS1 - 3:33,1 ja SS2 - 2:59,8. Kohati läks ka kaardilugemine Edyl käest ära aga õnneks sai ta ka suhteliselt kiiresti järje peale tagasi. Edasi veidike alla tunni hoolduspausi ja täpselt sama ring uuesti. Ajad samuti sisuliselt samasse auku. SS3 - 3:31,5 ja SS4 - 2:59,6. Seejärel veidike pikem üle 2 tunni kestev hoolduspaus, mille jooksul pandi üles kaardiparandused, millega jäeti ära SS6 ehk tagurpidi Vana-Kehala katse. Sõita jäi siis veel üks sõit - Kehala tagurpidi koos metsavahelise lõiguga. Kui Kehala rada ennast on sõidetud mõlemat pidi, siis metsavaheline lõik oli mulle täiesti uus kogemus. Polnud seal kordagi sõitnud. SS5-l sattusime ka päris tõsisesse eessõitja tekitatud tolmukotti, mis hoo päris maha korraks võttis. Aga see oli vast isiklikus vaates kogu ralli kõige huvitavam katse ning aeg tuli 5:09,4.

Kokku kogu ralli läbitud ilma karistusteta ajaga 18:13,4. See andis 4WD klassis 5. koha väärilise tulemuse ning absoluudis jäime 13. positsioonile. Ikkagi kõige kiirem Subaru rajal. Rallide kohta päris hea tulemus, arvestades eelmisi kordi.

Ametlikud tulemused

SS5 sisevideo.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023