Sekundikümnendik - ajaühik, mis jäi eraldama sind ja kõrgemat kohta

Kaido Vasalemmas. Foto: Henry Neemelaid

Laupäev. Vasalemma krossirada. Rahvasprint. Ilus sajuta ilm. Hüpped, kus nii mõnigi auto ära lõhuti. Nauditav rada. Sellised võiksid olla märksõnad laupäeval toimunud rahvasprindivõistlusele Vasalemmas.

KR Racing oli sel korral stardis 3 auto ja 4 sõitjaga. Tulemuseks oli nii tehnika tõrkumist, üks poodiumikoht ja mõned napilt esikolmikust väljajäämised. Kohal oli meie klubiga seotud inimesi (loe pereliikmeid) muidugi rohkem - head võistlust ja ilusat ilma nautimas.

Alustame Taivost, kes rahvasprindi stardis sel aastal esimest korda. Esimene voor tuli välja päris korralikult, kus välja sõideti neljanda koha vääriline aeg. Teine voor ebaõnnestus, kui hüppest tulles auto liiga risti maandus, käsi veidike haiget sai ning selle peale üks spinn tuli teha vältimaks tünnidele otsasõitu. Kogu selle seikluse peale oli aeg veel 9. koha vääriline. Kolmandas sõiduvoorus otsustas Golf paukuma hakata ning Taivo otsustas vooru katkestada. Põhjuseks oli purunenud osake jagajast. Nii lõpetas Taivo oma sõidu 2WD-S klassis kokkuvõttes 9. kohaga.

Eero ja Valmar olid stardis pärast Hiiumaa avariid uuenduskuuri läbi teinud halli Golfiga. Tehnikaga on nüüd jälle veidikene kohanemisprobleeme. Ütleme nii, et ilma muredeta ei õnnestunud sõita ühtegi vooru. Esimest vooru alustas Eero. Peale finišit pani mootori küljest üks rihmaratas metsa poole minama ning seda tuli pärast mööda võsa taga otsida. Nii jäi Valmaril esimene voor sõitmata. Eerole siiski 5. koht. Edasi otsustasid mehed, et vahetavad stardijärjekorra ära ning teist vooru alustab Valmar. See andis niipalju tulemust, et aja said selles voorus kirja mõlemad, kuigi jätkuvalt probleeme põhjustas generaatori rihm. Seda tuli isegi kassas olnud rahval vahepeal Keilast juurde käia hankimas. Lisaks tegid starterid väikese apsaka ja lasid Valmari teise vooru niimoodi peale, et ta eesliikunud auto sisuliselt teise sirge lõpus juba kätte sai. Nii saigi uue sõidu. Tulemus 4. aeg. Eero teise vooru ajal lahkus küljest jällegi generaatori rihm kuid lõpuni sõites korralik 5. aeg. Pärast finišit pidi küll Kaido oma Subaruga Golfi nööri otsas hooldusalasse tirima, sest voolu enam polnud. Edasi peale uus rihm ning Taivolt laenatud aku ja kolmanda sõiduvooru starti. Valmar lõpetas vooru 3. ajaga, mis andis kokkuvõttes 2WD-S klassis 4. koha. Eero 3. sõiduvooru lõpuni ei saanudki, kuna trampliinilt maandudes tuli üks amort läbi kapoti välja. Mehed olid küll sellise asja üle veidike pettunud kuid kindlasti on asi parandatav. Eerole kahe vooru tulemuse põhjal 6. koht.

Kaido sõitis ilma erilisi riske võtmata kõikides kolmes voorus välja kolmandad ajad ning lõpptulemuseks pronksine poodiumikoht seekord veidike konkurentsihõredas 4WD klassis. Sõit oli tõusvas joones, igas voorus sai eelmise ringi aega parandatud.

Ametlikud tulemused.

4WD 3. koht. Foto: Taivo Rooger

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023