Kiiver - ümmargune pea kaitsmiseks mõeldud ese; kiirel poeskäigul asendab hästi ostukorvi

Eero veel terve autoga. Foto: Rene Kanniste

Umbes sellise pealkirjaga võiks alustada Hiiumaal Kärdla tänavatel sõidetud rahvasprindi lugu. Toimus võistlus laupäeval, 23.05.2015 ning kuulus nii EAL kui ka Lääne regiooni sarjade arvestusse.

Võistlusrada oli äärmiselt huvitavalt üles ehitatud. Olid mõned kiired sirged kui enamuses oli ikka kõvasti kruttimist. Ilm oli võistluse ajal ilus ja kuiv, kuigi ilmateade ennustas kohati vihma. Temperatuur oli siiski saarele kohaselt mitte eriti kõrge ning puhus paras tuul, mis muutis väljas olemise veidike ebamugavaks. Eriti arvestades asjaolu, et nahk oli seljas märg kuid lühikeste varrukatega särgiga polnud just mitte kõige tervislikum.

Niisiis võistluse juurde tulles, oli lõpptulemus meie klubile ikka väga kesine. Alustame siis Eerost, kel õnnestus hall Golf niimoodi aia ja palli vahele risti parkida, et selle auto kerega pole enam midagi peale hakata. See õnnetus juhtus juba esimeses sõiduvoorus ja Eero oli stardis enne Valmarit. Niisiis võib loogiliselt järeldada, et Valmar ei saanud sõita mitte ühte meetrit. Kahju, aga selline see autosport juba kord on. Positiivne on see, et juba järgmisel päeval mindi uuele kerele järgi. Nii et mõne nädala pärast peaks auto taas stardivalmis olema.

Katkine Golf. Foto: Rene Kanniste

Juhtus ka teistel... Pihta said üks elektripost, mis pärast seda autot ründas (õnneks mitte juhi poolset osa), garaažiuks ning selle taga seisnud sõiduk ja mõned aiad. Pärast võistlust oli hooldusalas hea vaadata, kuidas sisuliselt vähemalt pooltel autodel olid külgedel mustad triibud šikaanideks olnud rehvide puudutamisest.

Kaido sõitis läbi kõik 3 vooru ning tabelisse tuli sealt 6. koht 7 alustanu seas 4WD klassis. Esimene voor läks minu mõistes kordamisele, sest ees startinud Foresteril tuli kusagilt välja õli, mis sattus kollektori peale ning läks seal põlema. Nii ta seisiski keset teed ja joosti kustutitega ringi. Turvajad andsid ohust aegsasti märku ning autost möödumiseks oli piisavalt aega reageerida. Viimases voorus sai riivatud keskväljakule keerates kergelt põhupalli, mis tekitas mõne mölgi paremasse esitiiba. Enamus sai hooldusalas välja surutud ning sõitmist mõned väikesed lained ei sega.

Selline nädalavahetus Hiiumaal!

Ametlikud tulemused.

Pildigalerii võistlusest.

Pisike videomeenutus:

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024