Sekundikümnendik - ajaühik, mis jäi eraldama sind ja kõrgemat kohta

Esiveoliste EKV sarja poodium. Foto: Kaido Saul

Sel aastal kolmas ja ühtlasi ka viimane EKV etapp jäärajasõidus peeti Viljandi järvel laupäeval, 28.02.2015. Kuigi lund kui sellist enam sisuliselt maas pole, oli järvel jää täiesti veel olemas. Veidike vesiseks läks vaid pealesõidu koht kuid ka see mure lahendati prusside kasutamisega.

Lootused headele üldkohtadele olid kõrged. Kahe esimese etapi järel oli meie klubi liikmete käes juhtpositsioon nii naiste klassis kui ka esiveoliste klassi kaks kõrgemat kohta. Neid suutsime edukalt kaitsta ka kolmandal etapil. Rada oli mitmekülgne. Oli nii nikerdamist kui ka kiiremaid lõike. Korraldajate sõnul oli see selle aasta kiireim rada. Igal juhul oli sõita seal päris põnev. Järjest kiiremaks muutunud rajaolud andsid väikese eelise tagapool startijatele. Kui võistlus kenasti kulges, polnud need vahed klasside piires muidugi väga trastilised. Küll viibis vahepeal võistlus teises sõiduvoorus ning osalt ka tänu sellele muutus Valmari ja Eero olukord veidike pingelisemas. Lõpetasid mehed oma klassi sees selle vooru kohtadel neli ja üheksa. Esimese ja ka viimase vooru võiduga kindlustas Eero omale esiveoliste seas juba kolmada etapivõidu järjest. Valmar sõitis välja esimeses voorus neljanda ning viimases teise koha. Selle tulemusega tuli etapil kolmas koht Janno Õis'i järel. Rene ja Mareki sõit oli seekord kuidagi liimist lahti. Otseselt küll suuri sõiduvigu ei tehtud kuid kohad oli võistlejaterivi keskel. 21 esiveolisel autol startinu seas oli Rene seekord 13. ning Marek 15.

Naiste klassis võitis esimese vooru Piret. Teises voorus pidi ta tunnistama Maria Roop'i paremust lõpetades teisel kohal. Viimane voor Piretil ebaõnnestus, pidi vahetult enne finišit kasutama tagurpidikäiku ning tulemus ka vastav - neljas 4 võistleja seas. Sellised voorude tulemused andsid Piretile sel korral teise koha Maria Roop'i järel ning Liis Talivere ees.

4WD klassis tuli sellele etapile proovima ka Kaido, kes polnud kunagi ühelgi EKV jäärajavõistlusel osalenud. Tulemus oli suureks üllatuseks vähemalt minule endale. Esimeses voorus õnnestus välja sõita klassis teine aeg, olles klassivõitjast Alar Rosenberg'ist vaid 0,587 sekundi kaugusel. Vahed klasside sees on ikka ülimalt tihedad. Teises sõiduvoorus läks raja keskosas mõni kurv veidi pikaks ning voorust 5. aeg. Viimane voor tuli sõita kindla peale ning poodiumile saamiseks pidin olema kiirem kas Allar Goldberg'ist või Mait Pikkof'ist. Voorust tuli siiski kolmas koht just nende kahe võistleja järel. Hiljem järele mõeldes tean ma ka täpselt, kuhu need 1,2 sekundit kadusid. Niisiis üllatusena 4WD klassis neljas koht ja klassi kolmas ringiaeg viimasest voorust.

Viljandi võistluse ametlikud tulemused.

Kaido sisevideo esimesest sõiduvoorust:

Karikasarja üldarvestuses tuli Piret naiste klassis võitjaks. Esiveolistel võitis Eero. Valmar oli poodiumi teisel astmel. Marek sõitis end üldarvestuses kaheksandaks, Rene 14. Olude sunnil vaid ühel võistlusel osalenud Taivo oli lõpptabelis viieteiskümnendal kohal. Tagaveoliste klassis osales Jüri vaid ühel etapil. Sellega talle üldarvestuses 12. koht. 4WD klassis viimasel etapil osalenud Kaido sai üldtabelisse kirja 8. koha väärilised punktid. Niisiis KR Racing klubile suhteliselt edukalt lõppenud sari. Sõitjad tänavad korraldajaid hea ja sujuva võistluste korraldamise eest ja kohtumiseni järgmisel talvel!

2015 Eesti KV jäärajasõidus ametlik punktitabel.

Karikasaak Viljandist. Etapi ja sarja karikad. Foto: Valmar Gilden

Kaido

 

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023