Turvavöö - rihm paanikas kaardilugeja autoshoidmiseks

Päeva kiireim aeg Valmarile. Foto: Eliis Riivik

Laupäeval jätkusid Eesti KV jäärajasõidus järjekorras teise etapiga Kaisma järvel Pärnumaal. Pühapäevasel päeval sai aga end proovile panna ülilibedal merejääl Österby sadama lähistel, kus sõideti Läänemaa jäärajasarjade 4. etappi.

Laupäevane ilm ei olnud just mitte meeldivate killast. Pilvealune ning sadas vaheldumisi jäidet, vihma ja lörtsi. Õhutemperatuur kõikus 0 lähedal. Kõik see ei takistanud pidamast Kaisma järvel "eestikate" teist etappi. Enamus meie klubi sõitjaid olid antud võistlusel esindatud. Puudu olid vaid Kaido ja Taivo.

Naiste klassis tegi jällegi puhta töö Piret, võites kõik kolm vooru suhteliselt stabiilselt. Konkurentidest oli kõige lähemal Maria Roop. Vahe voorudes tema ja Pireti vahel 3-4 sekundi ümber viimase kasuks.

Esiveoliste klassis oli punktide mõttes asi veidike tihedam. Kui esimeses sõiduvoorus sõitis Valmar välja kõige kiirema aja, võites vooru, siis teine ja kolmas sõiduvoor kuulusid juba Eerole. Tema võttiski lõpuks 2 punkti ning klassis esikoha. Valmar oli Eero järel kahes viimases voorus teise ajaga finišis. Valmarile seega 3 punkti ja auhinnaline teine koht. Tegelikult oli teise voorus Valmaril ka veidike ebaõnne, kuid sellega tuli leppida. Esimese kahe koha järjestus ka seekord sama, mis avaetapil. Valmar oli väga rahul oma esimese vooru ajaga, mis polnud kiireim aeg mitte ainult klassis piires, vaid kogu võistluse päeva kiireim aeg kõikide klasside vaates. Marek sõitis välja kaks korda kuuenda koha ning viimases sõiduvoorus pidi leppima 11. kohaga. Sellised numbrid andsid talle kokkuvõttes klassis kuuenda koha. Rene oli esiveoliste kaheksas, saavutades oma parimas teises sõiduvoorus 5. aja.

Tagaveoliste klassis oli võistlustules Jüri, kes näitas küll stabiilset sõitu, kuid kohad olid sellised keskpärased. Voorudes kahel korral kuues ning korra seitsmendat aega näidanud Toyota MR2-l võistelnud Jüri oli lõpuks klassi seitsmes 11 osalenu seas.

Eesti KV jäärajasõidus 2. etapi ametlikud tulemused.

Perekond Gildeni karikariiuli täiendus. Foto: Valmar Gilden

Pühapäevane ilm ei andnud päev varasemaga võrreldagi. Selline fantastiline varakevadine päev, päike säras, taevas oli pilvitu ning ka tuul oli suhteliselt nõrk. Väljas valitsesid kerged külmakraadid. Sellistes oludes sai peetud Läänemaa KV ja MV sarja IV etapp Österbys.

Neljaveoliste klassis startis Kaido number 4 all. Vastu sai võetud otsus seekord testida Pirelli rehve, milline võimalus kohapeal avanes. Rehvid olid Subaru velgedele pandud, nii et vaeva polnud väga vaja näha. Rehvipakkujad vahetasid ise ka rattad ära. Niisiis proovi- ja esimene voor läksid alla enda Continentalid, teises ja kolmandas voorus sai võisteldud Pirellidega. Nii on ka võrdlusmoment kohe olemas. Ühesõnaga pole Pirellid üldsegi mitte pahad rehvid. Kiirendus ja pidurdus on täiesti arvestatavad. Continentalile jäävad nad aga alla külgpidamise poolest. Kokkuvõtteks võib öelda, et kuna selliseid "Conte" nagunii enam ei toodeta, ei saa välistada, et järgmised rehvid saavad olema Pirellid. Kuna rada oli äärmiselt libe, siis läksin võib-olla liiga üritama ja kangutama. Päädis asi sellega, et pidevalt läksid kurvidest väljumised pikaks ja seda mitte natuke vaid ikka kohati ülemalt pikaks, mis ajale kindlast positiivselt ei mõjunud. Voorudest vastavalt viies ning kahel korral seitsmes koht. See andis ka kokkuvõttes 7. koha 4WD klassis 9 startinu seas.

Jüril läks seekord paremini. Kui mõned korrad on mees poodiumikohast napilt ilma jäänud, siis seekord ühel korral teise ja kahel korral kolmanda ajaga klassis tuligi kolmanda koha vääriline tulemus. Vahed esikolmikus olid siiski suhteliselt arvestatavad, mida tuli mõõta sekundites, mitte kümnendikega.

Läänemaa sarjade viimased 2 osavõistlust on plaanis pidada sealsamas pühapäeval, 22.02 ning Vabariigi aastapäeval, 24.02 (teisipäeval) finaaletapp.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023