Litsents - teatud hullumeelsuse astet kinnitav paber

Eero Golfi roolis. Foto: Kaido Saul

Niisiis võtame kokku 2015 aasta 6. nädalavahetuse auto-rahvaspordis. Nädalavahetus oli tegus, Võistlused toimusid erinevates Eestimaa otstes. Otepääl sõideti laupäeval EAL rahvasprindi avaetapp. Pühapäeval jätkusid Läänemaa jäärajasarjad järjekorras juba 3. etapiga.

Algas kõik juba reede õhtul Otepääl, kuhu kogunesime suurema seltskonnaga vältimaks vajadust eriti vara tõusta ja hommikul Lõuna-Eesti poole startida. Kohal oli nii võistlustele minema plaanijaid kui ka kaasaelama tulnuid. Sõitjatena olid kirjas Eero, Valmar ning Taivo. Veel oli seltskonnaga liitunud Piret, Richard, Gregor, Rene ja Kaido. Kõige õnnetumalt läks seekord Taivol, kes võistlema kahjuks ei jõudnudki. Libastumise ja õnnetu kukkumise tulemusena sõidutas Piret ta Tartusse EMO-sse, kus Taivol fikseeriti käeluu murd ning vasak käsi pandi kipsi. Nii pidigi Taivo pealtvatajaks jääma. Vähemalt kuu aega (võimalik, et ka paar kuud) on Taivo nüüd võistlustelt sõitjana eemal.

Tegelikult läks Otepääl päris hästi. Kuigi Eerol oli veidike närvikõdi, kui teist vooru ta startida ei saanudki. Põhjuseks purunenud jahutuse lõdvik. Õnneks sai auto korda ning viimasesse sõiduvooru pidi Eero minema kindla peale sõitma. Kui esimesest voorust tuli Eerole esikoht ja päeva kiireim aeg klassis, õnnestus ära võita ka kolmas voor. Seega Eerole 2WD-B klassi esikoht. Valmaril nii hästi ei läinud, tegelikult ei läinud ka üldse halvasti. Esimese vooru teine, teise kolmas ning viimase viies aeg andsid kokku selle kõige õnnetuma, neljanda koha. Valmar ise kommenteeris oma tulemust nii, et "mõtles üle". Tahtis sõita kindla peale ning riske võtmata. Sellest seekord siiski ei piisanud poodiumile saamiseks. Autasustamisel läbi viidud loosimisel naeratas õnn Valmarile, kelle omaks sai üks traditsioonilisi auhindu - kasti viina.

Valmar loosiauhinnaga. Foto: Kaido Saul

Otepää sprindi tulemused.

Pühapäev jätkus jääraja võistlusega Noarootsi poolsaarel Österby sadamas. Tuuline ilm ning suhteliselt keeruline rada tegid võistluse põnevaks. Rada oli keeruline selles suhtes, et kogu laht oli jääs ja lumevaba. Seega polnud sõidujoont kui sellist üleüldse näha. Orienteeruda tuli rajatähisteks olnud märkide järgi. Kuna aga rada minule päriselt meelde ei jäänudki, tuli mõnes kohas üllatuseks, et järgmine tokk asetses oodatust hoopis teises suunas. Sinna läks näiteks kolmanda vooru tulemus, kus tuli raja korrektseks läbimiseks teha sisuliselt üks lisa tagasipööre.

Stardijoonel olid Jüri ja Kaido. Jüri jäi tagaveoliste klassis neljandaks. Kaido saavutas vaid 10. koha 16 4WD klassi võistleja seas. Olgugi et tuuline, oli ilm päris vastuvõetav. Kolmandas sõiduvooru ajal tuli isegi päike välja.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023