Kiiver - ümmargune pea kaitsmiseks mõeldud ese; kiirel poeskäigul asendab hästi ostukorvi

Kaido Subaruga rajal. Foto: Argo Nurs

Läänemaa jäärajasarja 2. etapp viidi läbi Uuemõisas. Tuleb tunnistada, et ilm mängis sel korral korraliku vingerpussi. Kui hilisõhtul veel sadas vihma, siis öö jooksul oli sellest saanud lörts ja märg lumi. Hoolimata sellest otsustasid korraldajad siiski võistluse läbi viia.

Tingimused kippusid muutuma suhteliselt ekstreemseteks. Ja seda mitte niivõrd raja mõttes kui merele pääsemise ning hooldusala suhtes. Kitsas hooldusala mere kaldal muutus suhteliselt kiiresti porimülkaks, kuhu nii mitmedki autod lihtsalt sisse vajusid. Nii toodi vahepeal appi ka traktor, mis abiks olnud maasturi mülkast välja sikutas. Teine suur katsumus oli merele ja sealt ära saamine. Kuna jää murdus kalda lähedalt ja vesi tuli peale, ehitati selle lõhe ületamiseks prussidest sild. Arvestades valitsenud tingimusi loobus osa sõitjaid võistlemast. Nende hulgas ka Piret, Valmar, Taivo ja Jüri. Ainsana läks võistlustulle meie klubist 4WD klassis Kaido.

Sõideti 2 sõiduvooru. Rada iseenesest oli täiesti talutavalt läbitav. Seda eriti sissesõidetud sõidujoonel. Kui aga trajektoorilt kõrvale kaldusid, tekkis lörtsisel pinnasel vesiliug ja siis läks auto juba omatahtsi sinna kuhu füüsikaseadused seda vedasid. Nii läks Kaidol teises sõidus üks koht ikka väga pikaks. Kuigi tulemus oli selline keskmise kanti, ei jäänud asjaosaline oma sooritusega rahule. Probleeme tekitas ka uduseks läinud esiklaas. Esimese vooru 8. ning teise vooru 9. aeg ei lubanud seekord kõrgemat 9. kohast 15 sõitja seas. Nähes tulemusi, jäi 8. koht (Ardo Laul) seekord 0,61 sekundi kaugusele.

Traktor rajal abiks. Foto: Kaido Saul

Sel korral siis niimoodi, järgmisel korral vast veidi paremini...

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023