Turvavöö - rihm paanikas kaardilugeja autoshoidmiseks

Pärast autasustamist. Foto: Valmar Gilden

Samal kuupäeval, see on jaanuari viimasel laupäeval (31.01.2015) algasid võistlused kahes, või kui siiralt aus olla, siis isegi kolmes võistlussarjas. Eesti karikas alustas Võrtsjärvel Rannakülas. Läänemaa karika- ja meistrisari sai aga alguse Noarootsi vallas Österby sadama lähistel. Kõikides sarjades osutus avaetapp osavõtjaterohkeks ning põnevaks võistluseks.

"Eestikatel" olime esindatud 6 sõitjaga, Läänemaal aga 2 mehega. Tulemused olid väga meeldivad, eriti Võrtsjärvel. Mõlemale võistlusele jagus märkimisväärne arv osalejaid.

Naiste klassis võidutses Piret, kes võitis 2 sõiduvooru. Võit tuli esimeses ja kolmandas sõiduvoorus. Päeva kiireima aja sai oma nimele naiste klassis siiski Liis Talivere, kellele kuulus teine koht klassis. Talle järgnes Maria Roop.

Esiveoliste esikolmikusse kuulusid samuti 2 meie klubi sõitjat. Eero kindlustas klassivõidu teise vooru esikoha ning kolmanda vooru teise kohaga. Valmaril ebaõnnestus esimene sõiduvoor, olles seal 7. Edasi läks asi tõusvas joones - teise vooru 4. ning viimase vooru võit andsid kokku 5 punkti ning sellega sai täna teise koha. Samuti kuulus klassi kiireim sõiduaeg Valmarile, edestades Eerot vaid napid 0,438 sekundiga. Kolmandale kohale platseerus Dauri Demant, kelle võistlusmasinaks on Taivo endine Golf. Taivo ise pidi aga leppima 5. kohaga, kuigi esimeses voorus õnnestus tal välja sõita omas klassis kiireim tulemus ja seda pea 2 sekundilise eduga järgneva ees. Teises voorus oli Taivol alguses kohe veidike ebaõnne ning viimases otsustavas voorus vedasid närvid alt. Tehniliste murede käes vaevles kollane Seat. Põhjuseks käigukasti mitteootuspärane toimimine. Marekule kokkuvõttes 11. ning Renele 26. koht.

Eesti KV esimese etapi ametlikud tulemused.

Läänemaal Österbys olid võistlustules Jüri ning Kaido, kes mõlemad koguvad punkte nii KV kui ka MV arvestuses, olles mõlemad Läänemaa elanikud. Rada kippus küll kohati veidi vesiseks muutuma kui sõitmist see asjaolu kohe kuidagi ei takistanud vaid muutis isegi põnevamaks.

Jüri oma päevaga igal juhul rahule ei jäänud. Prooviring mehel ebaõnnestus täielikult, mil auto kapott lahti hüppas ja edasi tegeles ta pigem raja leidmisega kui selle meeldejätmisega. Sõitudes tuli samuti sisse sõiduvigu ja seega head tulemust loota polnudki. Kaidol õnnestusid esimene ja viimane sõiduvoor enam-vähem rahuldavalt ilma suuremate vigadeta (kui välja arvata mõnedes kurvides liiga kaugele kaldumine). Täiesti metsa läks teine sõiduvoor, kust tuli 10-sekundiline karistus rajatähise puute eest. Täpselt sama tähise sõitis Kaido maha ka prooviringil. Kohatabelis jagasime Martin Vaga'ga 12 punktiga 7-8 kohta. Kuna aga vastavalt juhendile sai otsustavaks 2. sõiduvoor, siis tuligi leppida 8. kohaga.

Täpsemad tulemused niipea, kui need tekkivad.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023