Turvavöö - rihm paanikas kaardilugeja autoshoidmiseks

Taivo Rooger/Argo Sepp. Foto: www.nahkpea.ee

Laupäeval, 16.08.2014 peeti teist rahvarallit Lääne-Eestis. Kiirete ja Õliste seltsi eestvedamisel oli kogunetud Lääne-Nigula valda Piirsalu kanti. Ralli koosnes 2 ringist ning 4 osast, kokku 12 kiiruskatset. Ralli kogupikkus 152 kilomeetri kanti.

Päev kujunes küll suhteliselt pikaks kuid see-eest põnevaks. KR Racing oli stardis 2 ekipaažiga Taivo sõitis tavapäraselt koos Argo'ga, Kaidol istus esmakordselt kõrval Edy. Nii et avastamisrõõmu oli küllaga, eriti Kaidol.

Juba enne hooldusalast väljasõitu hakkas taevas tõmbuma tumesiniseks ning just õigel ajal algas vihmasadu suure pauguga. See tekitas probleeme eriti Subarule, mille esiklaas täiesti uduseks tõmbus ning miskipärast ei suutnud auto sisevent seda enam puhtaks puhuda. Nii tuligi sõita 1. kiiruskatse sisuliselt pimesi ning näha polnud suurt midagi - hea algus uuele kaardilugejale. Sealt sai ka kohe korjatud 10 sekundit tünnikaristust. Edasi 1. ringi 1. osa enam nii ekstreemne polnud kuna vihm jäi järgi. SS4 läbimisega oleme eriti rahul. Sealt õnnestus välja sõita absoluudi 8. ning klassi 6. aeg. Teine katse, mis päris kenasti välja tuli oli SS10, kust õnnestus saada absoluudi 15. ning klassi 7. aeg. Ülejäänud kohad olid enamuses seal neljandas kümnes ning lõpptulemuseks 36. koht absoluudis ning 8. 4WD seas. Tegelikult polegi väga halb tulemus kuigi lootsin veidike kõrgemat kohta. Vähemalt üle hulga aja jälle rahvaralli finišis. Olgu ajaloolise tõe huvides öeldud, et viimati nägin sõitjana finišilippu 2012. hooajal, mis on ikka päris tükk aega tagasi. Kaardilugeja Edyle see uus kogemus (või siis uus hobi) igal juhul meeldis, seega vaatame, mis saab kuu aja pärast Lääne-Eesti 2. rahvarallil 20. septembril.

Taivo autoga läks seekord jällegi halvasti. Katkestamine tuli veidi pärast SS4 starti. Probleemi põhjustasid seekord jagaja poldid. Loodetavasti läheb järgmine kord paremini.

Sisevideo ekipaaži Saul/Murumägi SS4 läbimisest. Pärast lõpus veel mõned koomilised situatsioonid teistelt katsetelt, nii et vaadake ikka video lõpuni Laughing.

Ralli tulemused.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023