Iga kilomeetri kiiruskatse kohta on kaks kilomeetrit kraavi.

Rene Seatiga stardiootel. Foto: Marek Järlak

Selleaastane AG talvekarikas sai läbi võistlusega Tabasalu kardirajal. Arvestades eelmise õhtu ilmaolusid, oli üllatus suur kui hommikul aknast välja vaadates maa valge ja taevast tuli märga lund järjest juurde.

Kuigi olud olid üllavalt talvised, sulas see lumi päeva jooksul ära. Tegelikult oli juba treeningsõitudel näha, et sõidujoon oli sisuliselt lumevaba. Esimeste prooviringide lõppedes õnnestus mul tagasi meelitada ka Rene ja Marek, kes juba vahepeal ära olid otsustanud minna kartuses, et rada liiga libe ja slick-rehvidega midagi teha seal pole. Seega olime esindatud kolme sõitjaga. Otsustasin ka ise slicide kasuks ja tegelesin rataste vahetamisega. Ülllatus oli suur, kui tagumised rattad all ringi ei käinud. Siis tuli meelde küll, et vaja kasutada vaheplaati nende rehvide puhul. Viimast mul muidugi ei tulnud meelde kaasa võtta. Seega oli ainuke võimalus sõita lamellidega. Oli äärmiselt libe ja konkurentsivõimelisi aegu näidata kahjuks ei õnnestunud. Ringide ajad oli sisuliselt ühes augus, algusega 0:55. Seega nende rehvidega polnud võimalik kiiremini sõita. Tegelikult õnnestus 4 osaleja seas välja sõita 3. koht, jättes Daihatsu Charade, Edgar Jõgi'ga roolis selja taha minimaalse vahega. Ühe asjaga olen veel rahul ja see on reaktsiooniaeg. Selles mul sel korral vastast polnud. Reaktsiooni ajad vastavalt 0,122 0,253 ja 0,019 sekundit.

Väga tublit sõitu tegi Rene, kes esiveolistes saavutas 2. koha. Esimeses voorus sõitis ta välja 3. koha väärilise aja, kahes viimases oli teisel kohal. Marekil sel korral nii hästi ei läinud. Peavaluga võideldes sai ta 1. sõidus 7. aja. Teises voorus õnnestus tal kollane Seat välja suretada ning kuna auto kohe ei käivitunud, tuli sealt viimane 11. aeg. Kolmandasse vooru Marek enam ei startinudki.

Niisiis päris kenad tulemused. Kuigi ametlikult punkte veel välja pole pandud siis enda arvutuste kohaselt sõitis Kaido selle 3. kohaga end sarja üldarvestuses 4WD klassis liidriks.

Detailsed sõidu tulemused.

FWD 2. koht. Foto Kaido Saul

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023