Rehvid - mustad kummist rõngad, mis oma lihtsast olemusest hoolimata maksavad alati rohkem, kui rahakott lubab

Subaru Saunja rajal. Foto: Madis Källe

Kui nii mitmedki korraldajad pidid halbade ilmaolude tõttu planeeritud võistlusi edasi lükkama, toimus laupäeval, 15.02.2014, jäärajavõistlus Saunja lahel. See oli Nigula sarja teiseks etapiks, kandis Ummacar Auto OÜ nime ning paljudele üllatuseks toimus võidukihutamine ideaalilähedastes tingimustes. Saunja lahe jää oli peegelsile ja äärmiselt libe. Rajaga tutvumise ajal oli pidevalt raskusi püstiseismisega.

Saunja võistlusel läks meil tegelikult väga hästi. Praktiliselt kõik meie klubi liikmed said poodiumile. Vaid Marek pidi leppima 4. kohaga ja mitte sellepärast, et ta oleks halvasti sõitnud. Lihtsalt 2WD esiveoliste autode esikolmikusse mahtus ju vaid 3 inimest ja Marekul polnud lihtsalt poodiumil kohta. Teised meie omad olid juba seal ees. Valmar sõitis välja 1. koha. Väga napilt jäi teiseks Eero. Rene oli kolmas. Näiteks oli Valmari ja Eero vahe esimeses voorus vaid 0,01 sekundit esimese kasuks, teises jällegi 0,64 sekundit Eero kasuks. Naistest tegi kiireimat sõitu Piret, saavutades 1. koha ajaga 05:29,69 ja pea 50 sekundilise eduga järgmise naise ees. Tagaveoliste klassis pidi Jüri tunnistama vaid Ivar Burmeister'i (VAZ-2105) paremust, saavutades klassis teise koha. 4WD klassis sõitis Kaido samal Mazda 323-l võistelnud Aini ja Rainari järel välja 3. koha, olles kiireim Subaru rajal.

Õhtul võistluselt koju sõites oleks ma peaaegu kahe põdraga Risti metsa vahel kokku saanud. Õnneks ei otsustanud loomad kohe teele joosta ning midagi fataalset ei juhtunud. Subaru tuled on ikka niivõrd nirud, et loomakesi teepervel märkasin tõesti viimasel hetkel. Seekord läks kõik õnnelikult aga põtrade suhtes olen juba pikemat aega allergiline (pärast seda kui mõned aastad tagasi üks alla sai aetud).

Pühapäeval sõideti rahvasprinti auto24 ringil Audrus. Kahjuks oli kohale tulnud mitte just kõige rohkem võistlejaid. Meie klubi esindasin vaid mina. Näiteks 4WD klassis asus starti 4 sõitjat. Seega oli selge, et ühel sõitjal poodiumile kohta pole. Kahjuks pidin see üks olema mina. Vanduma pani küll kui selgus, et kaotasin kolmanda koha vaid 0,078 sekundiga. Just sellise ajaga edestas mind Aleksander Hunt (Subaru Impreza) viimases voorus, mis oli otsustavaks koha jagamisel. Nimelt pärast 2. vooru oli meil võrdselt punkte.

Saunja (Ummacar Auto OÜ) jääraja ametlikud tulemused.

4WD ajad auto24 Audru ringilt.

Kaido

 

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2023