Ajatrahv - meeldetuletus selle kohta, et kohtunikul on alati õigus…

Läinud nädalavahetusel sai veedetud mõnusad päevad "meretagusel maal". Laupäeval, 26.11.2011 pandi sellele rahvaspordihooajale punkt kui sõideti Saaremaal rahvarallit. Ilmastik oli võrreldav 2-aasta taguse ajaga. Teed olid märjad ja kohati ligased. Johtuvalt sellest ka loomulikult libedad. See asjaolu jättis ka enda sõidule pitseri. Viimasel ajal ei ole libedates tingimustes väga julgust olnud - nii kui tean ja tunnen, et rada libe on, hakkan ka kohe alateadlikult kiirust tagasi hoidma. Sõidu ajal küll otseselt ei sadanud enam aga hooldusalas enne starti rattaid vahetades tuli kohati päris tugevalt vihma.

Võistluse juurde konkreetselt minnes, seadsin ma endale selleks korraks 2 eesmärki. Üks nendest õnnestus täita, teine sel korral kahjuks mitte. Täitunud eesmärk oli auto täiesti tervelt finišisse tuua kuigi ka selle täitumise luhtumisest ei jäänud väga palju puudu. Õnneks seekord ei läinud nii, nagu sel hooajal teistel rahvarallidel läinud on. Teine ja sel korral mittetäitunud eesmärk... Eks asjaosalised ise teavad, mis see oli. Ei hakkaks seda praegu välja ütlema aga kindlasti pingutame selle eesmärgi täitmiseks järgmistel rallidel. Ralli koosnes klassikaliselt 4 kiiruskatsest, mida läbiti kõiki 2 korda. Oma ülesehituselt oli ralli väga kompaktne ja hästi korraldatud.

SS1 läks veidike legendi nahka, kui tegime ühe mittevajaliku ümberpõike töökoja hoovist vahetult enne finišit (nagu hiljem kuulsime, polnud me ainukesed). SS3-l tuli ühes kitsas kohas tagurdada kuna poleks kiviaedade vahele muidu ära mahtunud. SS2 ja SS4 tulid ilma eriliste viperusteta, kuigi mitte eriti kiirelt. Kõige rohkem olen rahul vahetult pärast hooldusaega sõidetud SS5-ga, kus oli kiirus päris hea enda kohta. 2. osa rallist tuli üldse kuidagi paremini välja. Samas polnud SS7-l väljasõit ka just väga kaugel kui ühte vasakkurvi veidi optimistlikult 3. käiguga sisse sõitsin ja aiapostid väga lähedale kippusid tulema. Seekord läks kõik õnnelikult.

Lõpptulemusega küll päris rahule ei jää seekord. Absoluudi 54. ning klassi 19. koht polnud just see, mille järgi läksin. Kaotasime ju 0,1 sekundiga naisteklassi 2. kohale ja üldis 53. platseerunud ekipaažile Sirje Potisepp - Kairi Sepp. Samuti jäi klassi 18. koht ja absoluudi 52. Riho Mikko - Lembo Mikko vaid 4,5 sekundi kaugusele. Positiivne on see, et lõpuks õnnestus auto täielikult ühes tükis lõpuni tuua ja ei pea kohe pärast rallit jälle remondile mõtlema.

Saul-Jaaska Saaremaa rahvarallil. Foto: Rando Aav

Ralli ametlikud tulemused leiab autosport.ee/rallyreg lehelt.

Kokkuvõttev video meie auto sisekaamera pilgu läbi:

Nüüd on siis hooaeg 2011 ametlikult seljataga ja ees ootab juba järgmine ja huvitav aasta oma esimese võistlusega juba 17.12.2011 Kiltsi lennuväljal sõidetava sprindiga.

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024