Turvavöö - rihm paanikas kaardilugeja autoshoidmiseks

Laupäeval, 10.09.2011, peeti Piiroja krossirajal sealse karikasarja kuues ja ühtlasi viimane etapp, mille lõpus autasustati nii VI etapi kui ka kogu karikasarja parimaid.

Algas meie jaoks päev nagu tavaliselt ühisstardiga Piiroja poole juba hommikul vara. 3 autot tulid Läänemaa poolt, 1 linnast. Kõik saime kokku nagu tavaliselt Mäo Statoili tanklas. Sealt edasi Piirojale kõik koos, kuigi mõni veel tankimise tõttu kolonnist maha jäi. Päev ise osutus mõnele edukamaks, mõnele mitte nii edukaks. Alustame positiivema poole pealt.

Taivo tegi väga tublit sõitu, saavutades 2WD-esi klassis 2. koha, ühtlasi (kui ma õigesti mäletan) sõitis ta ka välja päeva kiireima aja, olles kiirem isegi 4WD klassist. Ja esimesest kohast jäi Taivot lahutama kahe parema vooru peale kokku vaid 0,2 sekundit. Kui poleks aga olnud tal sportliku ebaõnne teises sõiduvoorus, mis tipnes tünnipuutega, oleks võinud tulla klassi esikoht. Aga nagu ütleb vanasõna, oleks tädil rattad all, oleks ta omnibuss Wink. Kaidol õnnestus võtta üllatavalt tihedas konkurentsis ning palju võimsamate masinate vastu 4 võistleja seast samuti 2. koht. Kuna mul hetkel tulemusi käepärast pole, julgen väita et ka Marek ja Rene sõitsid tublilt. Olgugi et punase Seati 3 käik kippus kohati jukerdama ja mitte sisse minema või kui ta sisse läks siis välja ei tahtnud enam tulla. Seekord natukene halvemini käis Valmari-Eero halli Golfi käsi. Juba esimeses voorus Eero sõidu ajal (Valmar oli esimese vooru juba edukalt läbinud) hakkas käigukast väga imelikke hääli tegema ja see auto otsustati seisma jätta. Järgmisteks sõiduvoorudeks kolisid Eero Seati ning Valmar Tigeda Tikri rooli. Viimase seiklused polnud sellega veel lõppenud. Valmaril õnnestus kuidagimoodi saada auto kõhu alla tünn ja seal ta siis kõikus, saades küll lõpuks omal jõul siiski liikuma. Autol oli aga esitiib viga saanud - mis küll kiirust isenesest ei mõjutanud.

Sari kokkuvõttes osutus meile päris edukaks. Viimasel etapil küll mõjuvatel põhjustel mitteosalenud kuid siiski kaasa elamas olnud Piret sai võidu naiste klassis. 4WD klassi võit kuulus Kaidole. Mõlemad nad suutsid kaitsta oma eelmise aasta tulemust. Valmar oli 2WD-esi klassis 3. kohal Jaak Palmisto ning Alvar Kuusiku järel.

Kojusõit algas siis niimoodi, et algul haagiti hall Golf Subarule nööriga sappa. Umbes kilomeetrike-paar sellist vedamist ja otsustati proovida golfiga omal jõul liikuda kuna ka järelvedades käisid käigukastis jubedad kolksud. Lõpptulemusena, jõudes Adaveresse, jäeti Golf sinna parklasse seisma ja tehti kergeid ümberpaigutusi inimeste viibimises autodes. Valmar ja Eero kolisid Taivo autosse ja sõitsid linna poole treilerit tooma. Piret ja Madis kolisid üle Subarusse ja nende sõit läks edasi Kasari poole. Nii kogunes mõnel sel ilusal päikesepaistelisel hoovihmadega sügispäeval kilomeetreid autoroolis koguni üle 600.

Suured tänud Piiroja korraldusmeeskonnale Matile, Kaidole, Merikesele ja teistele huvitava sarja eest ja jääme ootama juba järgmisi põnevaid võistlusi Piiroja rajal!

Pilte saab vaadata meie pildigaleriist võistlused/2011 asukohast.

Kaido pardakaameraga filmitud 6. etapi kokkuvõte:

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024