Litsents - teatud hullumeelsuse astet kinnitav paber

Laupäeval toimunud Läänemaa rahvarallil oli otsesemal või kaudsemal teel võistlustules kaks ekipaži KR Racing meeskonnast. Traditsiooniliselt startisid Saul-Jaaska sinise Subaruga 4WD klassis. Esmakordselt olid rahvarallilt kogemusi omandamas ja kohtunikutööd tegemas 00-autol Taivo ja tema kõrvalistmel Marek. Esimese korra ja ilma igasuguste kogemusteta startimise kohta jäi Taivo oma sõidu ning ka saadud kogemustepagasiga väga rahule. Ega nende ülesanne polnudki kiiresti aja peale sõita vaid ikka kohtunikke kontrollida. Sellega said nad edukalt hakkama.

 

Enda mätta otsast vaadatuna läks sõit algeses ehk esimesed kaks ringi päris kenasti. Oli kiirust ja suutsime sel korral vastu hakata Toyota Celical võistelnud meeskonnale Mängel-Pert, kellele me eelmistel rallidel aegadega alla olime jäänud. Pärast 4 katset, mis läksid sellises rahulikumas tempos, olime neist ees veidi üle 6 sekundi ja asusime absoluudi 29. kohal.

Teise ringi teisel katsel (SS6 Piirsalu) tuli sisse üks sõiduviga. Pidime tagurdama ja ei saanud esimese rabistamisega kohe tagurpidi käiku sisse. Sinna läks kaduma kindlalt üle 10 sekundi. Ülejäänu tuli välja rahuldavalt, andsime sekundi Mängelile tagasi ja lõpetasime eelviimase ringi veidi üle 5 sekundilise eduga Mängeli ees absoluudi 28. kohal.

Kolmas ring oli meie jaos täielik "fiasko". Igal katsel juhtus midagi ja mitte meeldivaid asju. Piirsalu katsel ehk SS9-l sattusime libedale rajaosale, mis meid otse kivi otsa vedas. Sealt saime 4 minutilise ajakaotusega minema. Õnneks ei juhtunud midagi fataalset. Kiirus oli piisavalt suur ning auto piisavalt kõrge, et kivi läks karterikatse alla ja jäime kivi otsa kõikuma. Tänu kohale rutanud pealtvatajatele saime sealt minema (lahtise stangenurga ja mitte normaalselt sulguva-avaneva kapotiga). Järgmine SS10 - Risti läksin ühte šikaani liiga kiiresti ja vältimaks otse põhupalli sõitmast, õnnestus külg nii palju ette keerata ja viga sai juhipoolne tagumine uks ning tagatiib. Katse lõpus tundsin veel valu ühes vasaku käe sõrmes. Nüüdseks on selgunud, et sõrmeluul on väljas pisike kild ja järgmised 3 nädalat tuleb käele rahu anda. Kipsi ei hakatud raiskama aga sõrm teibiti teise külge kinni. SS11 kaotasime ära tagant antitiiva, ilma et me sellest ise arugi oleksin saanud. Igal juhul õnnestus see suhteliselt tervelt hiljem tagasi saada hooldusalas. Rajameister Delvis Tõkke pidi sellepärast jooksusprinti harrastama ning päästis loetud sekundid enne järgmise võistlusmasina tulekut antiiva võistlusrajalt.

Ametlikud tulemused on kättesaadavad rallyreg portaalist.

Lõpuks absoluudi eelviimane koht ja katkine auto. Pole hullu, järgmisel korral uuesti ja juba paremini loodetavasti. Kahjuks tuleb vahele jätta planeeritud võistlus Hiiumaal Kärdlas autoroolis, tegutsen tõenäoliselt siis fotograafina raja ääres.

Kokkuvõttev video sisekaamera jäädvustatust, kaasa arvatud kivile ja heinapallile pihtasaamine:

Saul-Jaaska Läänemaa rahvaralli katsel. Foto Egon Tinno

Saul-Jaaska Läänemaa rahvaralli katsel. Foto: Egon Tinno

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024