Rehvid - mustad kummist rõngad, mis oma lihtsast olemusest hoolimata maksavad alati rohkem, kui rahakott lubab

Tere!

Mul on Kamaril toimunud Eesti jäärajasõidu karikavõistluste kolmanda etapi kohta öelda vaid ülistavaid sõnu! Tänaseni lööb silma särama ja rinnakorvi kummi, kui mõtlen toimunule.

No ja miks ei peakski see nii olema?! Ma võitsin naisteklassi!

Kui peale esimest vooru olin ma naistearvestuses kolmandal kohal, kaotades liidrile 1,6 sekundit ning teisele kohale 1 sekundi, siis tekkis närviline ärevus, et mis nüüd siis juhtus?! Enda meelest kihutasin küll nii mis sain ja suutsin, kuid ikka alles kolmas. Rajalt maha tulles oli ainus soov, et laske mind palun ainult tagasi ja ma tahan veel proovida! Teist vooru tuli kaua oodata - autod lasti teises voorus peale vastupidises järjekorras ning see tähendab, et naised said oma osavust näidata eelviimase klassina enne noori.

Teise vooru starti oodates olin ennast suutnud juba nii närvi ajada, et starti sõites värises jalg siduri pedaali peal nii kõvasti, et auto jonksutas end starti. No ja ega need meie mehed mu olukorda ka kergemaks teinud - igaüks käis rippus ukse vahel ja pidas erinevaid kihutuskõnesid...

...uhh, teise vooru võitsin! Kohe otsa tuli ka kolmas voor - ka selle võitsin! Pea kõikidesse kurvedesse läksin gaasipedaalile surudes, seda mitte järgi laskmata. Paaris kohas tekkis tõesti kõhe tunne, kui autol oli juba kolmas käik lõpus, tuli kurv ning liigsuure hootõttu võttis auto tantsima ja see muutus juhitamatuks... Aga ma muudkui vajutasin peale mõeldes, et kui hange sõidan, siis vähemalt võibolla tulen suure kiiruse tõttu sealt paremini läbi, ja mul on vaja võita! Tean, et kipun end juba kordama, kuid mõlemal sõidul korrutasin endale kõva häälega - on küll hirmus aga vajuta juurde! Minu puhul see mõte ikka täitsa toimib...

Ühesõnaga olen ma väga rõõmus oma võidu üle! Ausõna! ...ja te ei kujuta ette, kui palju oli võitjale kingitusi... Suurimad tänud korraldajatele!

Mehed: Valmar kimas end auhinnalisele III kohale, Eero tuli 7'ks, Taivo 10'ks, Rene 11'ks ja Marek 12'ks.

_______________________________________________________________________

Aga räägiks ka sellest, kuidas kulges AG talvekarika IV etapp Haapsalu merejääl. Võisteldi seekord tavapärasest vastupidi ehk sõit toimus päripäeva. Võistlussõite oli 4 vooru, milledest 3 parema ajad kokku liideti tulemuse saamiseks. Algul prooviringide ajal oli rada ikka üllatavalt libe-libe-libe. Lausa mittemingisugust pidamist polnud. Samas võistlussõitude ajal muutus rada järjest mõnusamaks. Ei tea, kas mõjutas kohati raja äärest laiali sõidetud lumi pidamist, aga parem oli aja peale sõita küll. Samas pean ma mainima, et ega minu eelmisel aastal soetatud Nokia rehvidel enam väga palju naaste sees järgi pole ja see mõjutab rehvide pidamist märgatavalt. Enamasti kipub see minu sõit välja tulema nagu vabaduse-väljaku-tuvi, ikka lippadi ja lappadi ühele ja teisele poole. Nii head aega ei sõida. Enda tunde järgi arvan, et kõige mõnusamalt tuli seekord välja 2. voor, millest ka allpool sisevideod vaadata saate. Aja selles sõidus rikkusid 2 suuremat apsu esimesel ja viimasel ringil, kuigi aeg tuli võrreldav esimese sõiduvooruga. 4WD-d oli kohal ainult 3 võitlejat ja nii ma siis saingi auhinnalise 3. koha, nagu tavaliselt. Võistelda sai traditsiooniliselt Janari ja Meelise valge Audi vastu, mis 3. voorus mõlemal mehel streikima kippus (Meelise sõidus purunes genekarihm ja Janari käes läks auto keema). Viimaseks neljandaks vooruks olime aga kõik kolmekesi jälle rajal.

Niisiis 2. sõiduvooru video:

Piret ja Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024