Turvavöö - rihm paanikas kaardilugeja autoshoidmiseks

Alustame järjekorras, ehk laupäevast, kus sõideti Simunas Väike-Maarja valla meistrivõistluste II etapp jää- ja lumerajasõidus. Eelregistreeunuid on 4WD klassis üllatavalt palju. Veel suurem üllatus oli see, palju reaalselt neid neljarattaveolisi autosid stardinimekirjas oli - tervelt 18. Nii meeldivalt suurt osalejate arvu pole juba ammu võistlustel näinud. Samuti oli otsustatud Simunas kõik tagurpidi pöörata. Kui tavaliselt on sõidetud seda rada vastupäeva, siis nüüd võeti ette päripäeva teekond ja see tegi raja veelgi huvitavamaks ja ka ootamatumaks. Osa kurve, mis teistpidi sõites suhteliselt lauged tundusid, osutusid palju järsemateks.

Enda sõit kulges nii üle "kivide ja kändude". Esimeses voorus läksin jällegi liiga üritama ja vall tuli vastu juba esimestes kurvides. Teine voor tuli välja kõige rahulikumalt ja paremini (ajaparandust 7 sekundut võrreldes esimese vooruga). Kolmas voor tõi samuti kergemaid vallirammimisi ning viimase aja klassis. Siiski õnnestus üldkokkuvõttes hõivata 18 osaleja seas viimane punktikoht ehk 15. ja edestada isegi üht Subarut ning Audit.

Simuna 2. etapp. Foto: Martin Nõgu

Simuna II etapi tulemused on kättesaadavad siit.

Järgnes pühapäevane võistlust Käreveres, mis oli ühtlasi AG talvekarika II etapiks. Ütleme, et nii jubedat rada pole kunagi sõitnudki kui seal oli. Augud ja rööpad rajal olid metsikud. Esimese vooru viimasel ringil sattusin ootamatu rööpa tõttu valli otsa ja auto sealt väljatõmbamiseks oli vaja maastur rajale ajada. Siis oli küll tunne seline, et rohkem ei sõidagi sel päeval. Tulemusi vaadates polnudki ajad väga hullud enne hange sattumist. Seega läksin sõitma ka teist ja kolmandat vooru. Need osutusid veelgi jõhkramaks autole aga normaalse tulemuse kirjasaamiseks olin sunnitud nad mõlemad läbima. Mingit mõnu sellest sõidust küll ei saanud - autost oli kahju. Pidin ju temaga veel koju jõudma. Lõpp hea, kõik hea. Saavutatud 3. kohaga Janari ja Meelise (mõlemad sõitsid sama Audi 'ga) järel olen rahul.

Kärevere sõidu 3. vooru sisevideo. Eriti võiks tähelepanu pöörata 3. ringi esimesele osale, kus üks mosse lihtsalt keset rada kinni on. Vot nii jube rada oli Wink.

Kaido

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024