Finiš - võistluse lõpus terendav paradiis

Simuna jäärajal alustati Väike-Maarja valla meistrivõistlustega jää- ja lumerajasõidus laupäeval 18.12. "Simuna Jõulusprindi" nime kandva võistlustega. Tegemist oli sarja 1. etapiga. Kokku plaanib korraldaja MTÜ Rallistar teha 4 võistlust, millest traditsiooniliselt üks sõidetakse pimedas.

Mida tõi seekordne võistlus? Algaval hooajal oli too mulle praktiliselt esimeseks arvestatavaks võidusõiduks libedates tingimustes. Tänu sellele polnud veel sellist libeda-tunnetust. Ega mingeid suuri ootusi tulemuse koha pealt polnudki, kuigi samas vargsi lootsin ikka poodiumikoha peale. Seekord kahjuks nii ei läinud - 4WD rahvast oli kokku tulnud 6 võistleja jagu ning 6. ma ka platseerusin. Sõidust endast -  läksin ehk esimesse vooru liiga uljalt peale. Tagantjärgi mõeldes oleks pidanud asja rahulikumalt võtma, oleks tulemus ajaliselt parem tulnud. Päris mitmed kurvid kippusid pikaks minema ja auto laperdas ka väga metsikult käes. Kohati oli ikka salong "käsi täis". Teise vooru võtsin juba kindla peale ja tulemus paraneski 9 sekundi võrra. Kolmandas õnnestus ühes kohas auto välja suretada aga esimese vooruga võrreldes ikka 5 sekundi võrra parem aeg. Väga olen rahul sellega, et viimase remondi käigus sai korralikult tööle pandud ka käsipidur. Nüüd oli neid tagasipöördeid rajal täitsa lust sõita kohe.

Sarja järgmine etapp on korraldajate sõnul plaanis teha 8.01.2011.

Et mida ma sellelt võistluselt sain? Vastaks Rebase-Onu sõnadega "Onu Remuse juttusest". Sain veidike tarkust juurde Wink. Tarkust selles suhtes, et libedatunnetuses sain ehk viimase vooru lõpuks tunduvalt kindlamaks. Lisaks sellel sain veel katkise esinumbri aluse, natuke mölkis tagaukse ning nagu hommikul selgus, ka kerge nohu Laughing. Videod sellest võistlusest pole mõtet üles riputada, kuna selle pealt nagunii midagi aru saada pole. Pildi peal on kõik väljas ühtlaselt valge ja rada polekski nagu näha. Sõites see asi nii hull polnudki tegelikult.

Detailsed lõpptulemused on kätte saadavad siit.

Minu sõidutrajektoori saab vaadata kasutades Google Earth programmi ning rajafaili siit.

Simuna jõulusprint 2010. Foto: Marti Rillo / www.rallistar.ee

   

Registrikood: 80303625
Kasari küla, Lääne-Nigula vald
90605 LÄÄNEMAA

© MTÜ KR RACING   2009 - 2024